Vodič: Kako instalirati WhatsApp na PC

Vodič: Kako instalirati WhatsApp na PC


Želite instalirati WhatsApp na računalo, a ne znate kako se to radi? Napravili smo vodič u kojem objašnjavamo kako jednostavno instalirati WhatsApp na svaki PC.

Najpopularniju IM aplikaciju moguće je koristiti i putem računala. Sam postupka preuzimanja i instalacije je vrlo jednostavan, no ponešto se razlikuje ovisno imate li novije Windowse ili Mac OSX.

Ukoliko imate instaliranu inačicu Windows 8 ili Windows 10 možete preuzeti WhatsApp aplikaciju s ovog linka. Starije inačice poput Windowsa 7 ili XP nisu podržane putem aplikacije, no to ne znači da na njima ne možete koristiti WhatsApp.

Vlasnici Mac računala s OS X 10.9 ili novijom inačicom mogu preuzeti aplikaciju s ovog linka.

Svi korisnici starijih operativnih sustava mogu koristiti WhatsApp putem web.whatsapp.com aplikacije.

Da bi povezali svoj korisnički račun s aplikacijom na računalu, nakon instalacije ili posjeta web inačice, pokrenite aplikaciju na pametnom telefonu i u postavkama odaberite WhatsApp Web kako bi se pokrenuo QR skener.

Usmjerite kameru telefona prema zaslonu računala na kojem je pokrenuta web inačica aplikacije i pričekajte nekoliko trenutaka dok se ne izvrši povezivanje. Uskoro će se na ekranu računala pojaviti novi prozor sa svim vašim razgovorima te sada možete nastaviti s korištenjem aplikacije putem računala.

Bitno je napomenuti da je prilikom pokretanja web aplikacije svaki puta potrebno pokrenuti i aplikaciju na mobilnom uređaju kako bi se povezali.

Jednom kada su sinkronizirani, možete izaći iz mobilne aplikacije i nastaviti ju koristiti samo na računalu.