Vodič: Kako instalirati Google Chrome preglednik

Vodič: Kako instalirati Google Chrome preglednik


U ovom vodiču ćemo objasniti kako preuzeti i instalirati Google Chrome, trenutno najpopularniji internetski preglednik kojeg koriste milijuni korisnika u svijetu.

Da bi mogli pregledavati sadržaj na internetu potrebno je imati internetski preglednik. Korisnici imaju na izbor nekoliko rješenja, a najpopularniji su Google Chrome, Mozilla Firefox,  Microsoft Explorer/Edge i Opera. Vlasnici Mac računala mogu surfati i putem Safari preglednika.

Kvalitetan web preglednik omogućuje ispravno prikazivanje sadržaja, brzo učitavanje stranica, a najvažnija stavka koju korisnici često zaboravljaju je sigurnost prilikom korištenja internetskog plaćanja.

Predstavivši svoj internetski preglednik 2008. godine malo tko je vjerovao da će Google s Chromeom skinuti s trona dotad nedodirljivi dvojac Internet Explorer i Mozillu Firefox.

Odlična optimizacija, brzo učitavanje stranica i povezivanje s ostalim Google uslugama omogućili su Chromeu preuzimanje titule najkorištenijeg preglednika, a prema posljednjim informacijama više od 58% korisnika koristi ovaj preglednik za pregledavanje sadržaja na internetu.

Instaliranje Google Chrome preglednika

Google Chrome preglednik možete besplatno preuzeti s ovog linka. Nakon što ste preuzeli instalacijsku datoteku kliknite na nju i instalirajte Chrome. To može potrajati nekoliko minuta, ovisno o brzini vaše internetske veze i računala. Pri prvom pokretanju pregledni će vas pitati želite li da Chrome postane vaš zadani preglednik.

Kliknite da ukoliko želite da se sav Internet sadržaj otvara u Chrome pregledniku ili ne ako za svakodnevno surfanje želite i dalje koristiti neki drugi preglednik.