Vodič: Kako dodati novi slajd u PowerPointu

Vodič: Kako dodati novi slajd u PowerPointu


Radite prezentaciju u PowerPointu i trebate dodati novi slajd, a ne znate kako se to radi? U članku donosimo kako dodati novi slajd na kraj ili na bilo koje mjesto u prezentaciji.

Microsoft PowerPoint je najpopularniji program za izradu prezentacija koji se koristi širom svijeta. Program omogućuje izradu atraktivnih prezentacija dodavanjem fotografija, raznih efekata, zvukova, poveznica, a najčešće se koristi na prezentacijama proizvoda, poslovnim analizama i predavanjima.

PowerPoint je sastavni dio Microsoft Office paketa, a moguće ga je koristiti kroz razne pretplatničke pakete. U sklopu pretplate Microsoft nudi i uslugu spremanja podataka u oblaku.

To znači da možete jednostavno pristupiti svim materijalima bilo gdje logiranjem na svoj korisnički račun.

Iako je jednostavan za korištenje PowerPoint može djelovati zbunjujuće kod korisnika koji ga koriste prvi puta.

Jedan od osnovnih koraka je dodavanje novih slajdova koji će se prikazivati u prezentaciji. Da bi dodali nov slajd u alatnoj traci kliknite na Insert (Dodaj) i odmah ispod toga imate opciju New Slide (Novi slajd). Klikom na strelicu možete odabrati neke predefinirani izgled novog slajda. Ovisno o mjestu gdje se nalazite program će dodati novi slajd.

Ako je s lijeve strane označeni posljednji slajd, novi će biti dodani nakon njega. Ako pak trebate dodati slajd unutar prezentacije s lijeve strane kliknite na slajd nakon kojeg želite dodati novi.

Jednostavan način za dodavanje ili kopiranje slajda je tako da odaberete slajd koji želite kopirati, kliknete desnom tipkom miša i odaberete opciju Duplicate Slide (Dupliciraj slajd).