Vodič: Kako blokirati osobu na Messengeru

Vodič: Kako blokirati osobu na Messengeru


Želite blokirati osobu na Messengeru, a ne znate na koji način to možete napraviti? Donosimo vodič s objašnjenjem kako blokirati osobu na Messengeru.

Messenger je aplikacija koja služi za razmjenu poruka između Facebook prijatelja. Dostupna je na Android, iOS i Windows 10 Mobile platformama.

Aplikacija je opremljena brojnim mogućnostima kao što su izrade grupa, slanje animiranih gif-ova, fotografija, videa…

Popularnost aplikacije je izuzetno velika i gotovo svaki vlasnik Facebook profila ima instaliranu i Messenger.

Korisnici Facebooka koji imaju puno prijatelja barem su se jednom našle u situaciji da ih neka osoba zatrpava porukama. Osim što je vrlo naporno i neugodno to utječe i na trajanje baterije, a često utječe na koncentraciju pri obavljanju drugih poslova.

Autori aplikacije svjesni su ovog problema pa korisnicima ponudili opciju blokiranja osoba od kojih ne žele primati poruke.

Da bi prestali dobivati poruke, odnosno blokirali osobu pokrenite Messenger i otvorite poruke osobe koju želite blokirati. Na gornjoj sredini zaslona dodirnite na mjesto gdje piše ime i prezime osobe te status kada je posljednji puta bila aktivna. Otvorit će se novi meni s raznim postavkama. Pronađite opciju Block i odaberite ju. Sada imate dvije mogućnosti, prva je blokiranje osobe samo na Messengeru koja samo blokira poruke i druga koja blokira osobu na Facebooku što znači otkazivanje prijateljstva.