Vodič: Kako blokirati osobu na Instagramu

Vodič: Kako blokirati osobu na Instagramu


Želite blokirati određenu osobu ili više njih na Instagramu, a ne znate kako to napraviti? Objasnit ćemo kako vrlo jednostavno blokirati ili odblokirati osobu na Instagramu.

Instagram je najpopularnija društvena mreža za snimanje, uređivanje i dijeljenje fotografija i videa koju trenutno koristi više od 800 milijuna korisnika u svijetu, a njihov broj se iz mjeseca u mjesec povećava.

Za razliku od Facebooka i sličnih društvenih mreža na Instagramu možemo pratiti neku osobu bez obzira prati li ona nas. Ipak, da bi zaštitili privatnost korisnika Instagram je dodao mogućnost blokiranja automatskog praćenja, odnosno da bi nas neka osoba počela pratiti najprije treba dobiti našu dozvolu.

Osoba koju ste blokirali ne može vidjeti vaš profil kao ni vaše postove, odnosno fotografije i video uratke.

Ova opcija nije odmah aktivna pa ju svakako aktivirajte ako želite imati kontrolu tko vas sve prati.

Ako pak iz nekog razloga želite blokirati osobu koja vas prati napravite sljedeće: otvorite Instagram i u tražilicu upišite ime osobe te ju odaberite s popisa. Kada ste na profilu te osobe otvorite dodatni meni (tri točkice u gornjem desnom kutu) i odaberite Block. Na isti način možete i odblokirati ranije blokiranu osobu.

Napomena: blokiranje probila je moguće sam pute aplikacije, odnosno ovu radnju nije moguće napraviti ako se spajate na Instagram putem preglednika na računalu.