Vodič: Kako ažurirati softver na iPhone pametnim telefonima

Vodič: Kako ažurirati softver na iPhone pametnim telefonima


Želite ažurirati softver na iPhoneu, a niste sigurni kako to najbolje napraviti? Objasnit ćemo što sve morate napraviti kako bi ažurirali softver vašeg iPhone pametnog telefona.

Jedan od glavnih argumenata zašto je iPhone bolji od većine Androida je mogućnost ažuriranja softvera.

Apple pruža softversku podršku čak i za četiri godine stare uređaje, što je u Android svijetu gotovo neostvariv san. Većina proizvođača čak ne izdaju niti jednu softversku nadogradnju što često frustrira korisnike.

Kako bi provjerili postoji li softverska nadogradnja za vaš iPhone napravite sljedeće:

Spojite iPhone na Wi-Fi bežićnu mrežu.

Otvorite Settings (Postavke) >> General (Općenito) >> Software Update (Nadogradnja sofvera). Uređaj će se spojiti na server i provjeriti postoji li novija verzija od one koju imate instaliranu.

Ukoliko je pronađena nadogradnja prije nego krenete s instalacijom napunite mobitel na minimalno 50 posto kapaciteta baterije,  a možete ga i spojiti na punjač.

Odaberite instalaciju i pričekajte da završi. Ovisno o veličini nadogradnje i modelu nadogradnja može potrajati dulje vrijeme. Za vrijeme ažuriranja nemojte ništa dirati na uređaju i pričekajte kraj instalacije.

Nadogradnja softvera neće izbrisati vaše podatke s uređaja, no priliko dovršetka instalacije postoji mogućnost da ćete morati ponovno unijeti svoje iCloud podatke, pa prije nego se upustite u nadogradnju provjerite svoje korisničko ime i lozinku za iCloud jer bez njih nećete moći koristiti uređaj.

Verzije softvera ovisno o modelu:

iPhone 7, 6s, 6, SE, 5s, 5 i 5c moguće nadograditi na posljednju verziju

iPhone 4s posljednja verzija na koju je moguće nadograditi 9.3.5

iPhone 4 posljednja verzija na koju je moguće nadograditi 7.1.2

iPhone 3gs posljednja verzija na koju je moguće nadograditi 6.1.6.

iPhone 3g posljednja verzija na koju je moguće nadograditi 4.2.1

iPhone 2g posljednja verzija na koju je moguće nadograditi 3.1.3