Vodič: Kako aktivirati SD karticu na Samsungu

Vodič: Kako aktivirati SD karticu na Samsungu


Kupili ste microSD karticu za Samsungu mobitel, a ne znate kako ju instalirati? Pročitajte u nastavku kako jednostavno aktivirati microSD karticu na Android mobitelu.

Kupovina microSD kartice je vrlo jeftin i jednostavan način za proširivanje kapaciteta memorije mobitela. Iako većina proizvođača prodaje pametne telefone s barem 8 GB memorije, treba imati na umu da je od tih 8 GB korisniku dostupno u najboljem slučaju 6 GB.

Naime, dobar dio memorije zauzme instalacija Android OS-a kao i dodatne aplikacije koje proizvođači ponekad nepotrebno instaliraju na uređaje bez mogućnosti njihovog uklanjanja.

Količina memorije brzo se smanji nakon što korisnik instalira aplikacije poput Facebooka, WhatsAppa, Vibera ili snimi nekoliko fotografija i videa.

Srećom većina proizvođača Android uređaja, a Samsung je među njima isporučuje mobitele s utorom za microSD karticu pomoću koje se za stotinjak kuna može proširiti interna memorija.

>> Koju memorijsku karticu kupiti za Android

Treba napomenuti da pojedine aplikacije nemaju mogućnost instalacije na microSD kartice, no sve fotografije i video isječci se mogu direktno spremati na memorijsku karticu.

Postupak instalacije i aktivacije memorijske kartice je vrlo jednostavan. Isključite mobilni uređaj i umetnite micrSD karticu u namijenjeni utor. Sada uključite mobitel i u postavkama pod Memorija za pohranu (Storage) ćete vidjeti dostupnu količinu memoriju telefona kao i microSD kartice.

U postavkama kamere možete podesiti da se nove fotografije automatski spremaju na memorijsku karticu.

>> Kako na Androidu prebaciti slike na SD karticu