Vip outgoing (odlazni) mail server

Vip outgoing (odlazni) mail server


Trebate podatke za incoming (ulazni) i outgoing (odlazni) mail server za Vip? U nastavku pročitajte kako podesiti mail pretinac za primanje i slanje elektroničke pošte za Vip.

Iako mnogi korisnici za privatne potrebe preferiraju korištenje elektroničke pošte putem Gmail servisa, korištenje službenih e-mailova se najčešće odvija putem dobro poznatih mail aplikacija poput Microsoft Outlook ili Mozilla Thunderbird.

Korištenje elektroničke pošte putem web preglednika ima nekoliko prednosti.

Prva je jednostavnost korištenja, jer se za provjeru i slanje dovoljno spojiti na bilo koje računalo s pristupom internetu. Druga prednost je dostupnost svi primljenih i poslanih mailova u svakom trenutku što ponekad može biti od velike važnosti.

Također je bitno naglasiti da korištenje web maila ne zahtijeva nikakvo podešavanje ulaznih i izlaznih pretinaca bez obzira na operatera ili zemlju iz koje se spajate.

Da bi uspješno podesili račun za primanje i slanje elektroničke pošte potrebno je unijeti ispravne podatke koji ovise o davatelju internetskih usluga.

Ukoliko vaša internetska linija ide putem Vip usluge potrebno je unijeti dolje navedene podatke kako bi mogli primati i slati elektroničku poštu.

Priliko konfiguracije elektroničke pošte u prozoru E-mail Server Names upišite sljedeće podatke:

– Incoming mail server: POP3

– Incoming mail: mail.vip.hr

– Outgoing mail: mail.vip.hr

Ukoliko se spajate na internet preko nekog drugog pružatelja internetskih usluga, pod Outgoing mail server (SMTP) upisuju se njegovi podaci.

Ukoliko ne unesete ispravne podatke za Outgoing mail server nećete biti u mogućnosti slati elektroničku poštu.