Viber zadnji puta na mreži objašnjenje

Viber zadnji puta na mreži objašnjenje


Ne znate što znači oznaka zadnji put na mreži kad otvorite neki kontakt na Viberu? Evo objašnjenja navedene značajke i zbog čega dolazi do nje.

Besplatna IM aplikacija Viber ima velik broj korisnika, a autori aplikacije potrudili su se implementirati brojne funkcije koje olakšavaju njeno korištenje.

Jedna od takvih je i označavanje dosupnosti korisnika. Naime, ukoliko odaberete kontakt s kojim želite započeti razgovor u gornjoj sredini zaslona možete vidjeti da li je osoba trenutno online i kada je posljednji puta bila na mreži.

Ukoliko stoji oznaka online, znači da će kontakt kojem šaljete poruku ju odmah zaprimiti. Oznaka zadnji puta na mreži nam daje informaciju kada je korisnik posljednji puta imao aktivnu aplikaciju. Korisnik je u međuvremenu možda isključio mobilne podatke potrebne za ispravan rad aplikacije pa se pokazuje vrijeme kada je posljednji puta bila aktivna.

Iako Viber dobiva redovite nadogradnje, pojedine verzije na određenim uređajima ne funkcioniraju ispravno pa aplikacija često nakon određenog perioda nekorištenja prestane s radom. Pokretanjem aplikacije ona se ponovno spaja na servis i provjerava nove poruke.

Mnogi korisnici ne žele dijeliti informaciju o svom statusu pa u aplikaciji isključe prikazivanje online opcije. U tom slučaju na mjestu koje označava status kontakta nećete imati nikakve oznake.

>> Kako sakriti Online status na Viberu