Upute: Kako se otvara profil na Instagramu

Upute: Kako se otvara profil na Instagramu


Želite otvoriti profil na Instagramu, a ne znate kako to napraviti? U nastavku pročitajte kako jednostavno napraviti profil na popularnoj društvenoj mreži.

Instagram je najpopularnija društvena mreža za obradu i dijeljenje fotografija koju koristi više od 600 milijuna korisnika diljem svijeta.

Veliku popularnost stekao je zbog velike mogućnosti obrade fotografija koje pomoću raznih filtera dobivaju potpuno novi smisao. Za razliku od Facebooka koji povezuje ljude putem zahtjeva za prijateljstvom, korisnici Instagrama mogu pratiti ostale bez traženja dozvole od strane vlasnika profila.

Da bi otvorili Instagram račun potrebno je imati pametni telefon s Android ili iOS operativnim sustavom te imati instaliranu Instagram aplikaciju koju možete besplatno preuzeti iz trgovine aplikacija.

Ukoliko već imate aktivan Facebook račun s istim je moguće aktivirati i Instagram. Sve što trebate napraviti je pokrenuti logirati se na svoj Facebook račun i pokrenuti Instagram aplikaciju.

Aplikacija će automatski povezati oba računa i na kraju samo trebate odabrati Instagram korisničko ime koje će se prikazivati ostalim korisnicima.

Ako nemate Facebook račun ili želite napraviti novi profil neovisno o Facebooku odaberite opciju Sign up with Phone or Email.

Unesite email adresu koju koristite, a u sljedećem koraku puno ime i prezime te lozinku s kojom ćete se prijavljivati na račun.

Posljednji korak je unos korisničkog imena Instagram profila i dodavanje fotografije. Aplikacija će vam ponuditi povezivanje s Facebookom kako bi pronašli prijatelje, a ako to ne želite odaberite Skip opciju.

Prije početka korištenja možete dozvoliti pristup kontaktima kako bi se povezali s ostalim korisnicima iz vašeg telefonskog imenika koji koriste Instagram. U slučaju da to ne želite odaberite Don’t Allow opciju.

Nakon što ste sve podesili možete početi koristiti svoj Instagram profil te pratiti ostale korisnike ove društvene mreže.

Napomena: Iako postoji web inačica Instagrama koja nudi otvaranja korisničkog računa, u većini slučajeva radnja će završiti s greškom tako da otvaranje računa najbolje napraviti izravno iz aplikacije.