Treperenje ekrana na mobitelu

Treperenje ekrana na mobitelu


Imate problema s treperenjem ekrana na mobitelu, a ne znate zbog čega se to događa? Donosimo nekoliko savjeta pomoću kojih možete pokušati riješiti ovaj problem.

Treperenje zaslona mogu uzrokovati hardverski, ali i softverski problemi. Prije svega krenite s uzrokom zbog kojih je došlo do ovog problema.

Ukoliko je mobitel pretrpio jači udarac poput pada na pod ili neku tvrdu podlogu postoji mogućnost da je došlo do trajnog oštećenja neke komponente. U tom slučaju najbolje je rastaviti uređaj i provjeriti kontakte jer postoji mogućnost da je prilikom pada došlo do slabljenja kontakta koji povezuje zaslon s matičnom pločom.

Otvaranje uređaja najbolje je prepustiti nekom servisu koji je specijaliziran za tu vrstu popravka kako ne bi napravili još veću štetu. Moderni pametni telefoni sklopljeni su uz pomoć velike količine ljepila pa je rastavljanje vrlo komplicirano i ukoliko se ne radi specijalnim alatima može doći do oštećenja kućišta ili zaslona.

Pojedine vrste zaslona osjetljive su na promjene temperature, pa korištenje mobitela na vrlo niskim ili visokim temperaturama može uzrokovati treperenje ekrana.

Treperenje zaslona može uzrokovati neispravan senzor blizine ili senzor za regulaciju jačine osvjetljenja. Pokušajte u postavkama isključiti automatsko osvjetljenje zaslona i ručno postavite jačinu osvjetljenja. Do neispravnog rada senzora može doći zbog nekvalitetnih zaštitnih folija i stakla koje korisnici često stavljaju na uređaje kako bi zaštitili zaslon od grebanja ili oštećenja.

U rijetkim slučajevima treperenje zaslona mogu uzrokovati aplikacije. Ako ste primijetili pojavljivanje ovog problema nakon instaliranja neke aplikacije pokušajte ju ukloniti i provjeriti hoće li se problem i dalje pojavljivati. Provjerite postoje li nadogradnje softvera za vaš model i svakako instalirajte aktualnu inačicu. Nakon nadogradnje uvijek je dobro vratiti uređaj na tvorničke postavke kako bi sustav optimalno radio.

U slučaju da je uređaj pod garancijom odnesite ga na prodajno mjestu gdje ste ga kupili ili u ovlašteni servis da vam zamijene uređaj ispravnim.