Spremanje Word dokumenta u PDF format

Spremanje Word dokumenta u PDF format


Trebate spremiti Word dokument u PDF format, a ne znate kako se to radi? U članku objašnjavamo kako jednostavno snimiti Word dokument u PDF format.

PDF format ima široku primjenu i koristi se prilikom slanja gotovih dokumenta. Prednost PDF-a je u tome što je moguće snimati dokumente male veličine, a i jednostavan je za pregled s obzirom da postoji čitav niz besplatnih preglednika na svim platformama.

Iako je moguće i Word dokumente otvoriti s nekim tekstualnim alatima, postoji mogućnost da se ne prikaže ispravan izgled dokumenta zbog nekompatibilnosti.

S druge strane dokument snimljen u PDF je identičan originalu bez obzira s kojim ga preglednikom otvorili, a snimljeni sadržaj u PDF-u nije moguće jednostavno editirati.

Spremanje dokumenta u PDF je vrlo jednostavno. Nakon što ste završili s pisanjem u Wordu kliknite na File >> Save As (isto kao i kad snimate dokument) te pod File Format odaberite PDF.

Dodijelite naziv novom PDF dokumentu i odaberite putanju gdje ga želite snimiti. Ovisno o veličini dokumenta koji se snima kreiranje PDF dokumenta može potrajati desetak i više sekundi.

Nakon što je dokument kreiran pokušajte ga otvoriti s nekim preglednikom npr. Adobe Acrobat Reader kako bi provjerili izgled snimljenog dokumenta.