Savjet: Što napraviti kada se iPhone zablokira

Savjet: Što napraviti kada se iPhone zablokira


iPhone vam se zablokirao, a ne znate kako ga ponovno pokrenuti? U nastavku pročitajte kako jednostavno resetirati iPhone koji ne reagira na niti jednu komandu.

Iako proizvode Applea krasi glasi da imaju odlično optimiziran softver, s vremena na vrijeme čak i oni znaju otkazati poslušnost te dovesti korisnika u neugodnu situaciju.

S obzirom da iPhone nema mogućnost izmjene baterije, Apple je softverski implementirao mogućnost resetiranja uređaja kombinacijom tipki.

Da bi resetirali iPhone i iPad uređaje (sve osim posljednje iPhone 7 generacije) pritisnite i istovremeno držite tipke home i power. Nakon nekoliko sekundi uređaj će se isključiti i automatski ponovno pokrenuti.

S obzirom da iPhone 7 i 7 Plus nemaju fizičku Home tipku, kombinacija je malo drugačija. Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje uređaja. Istovremeno držeći ju pritisnite tipku za stišavanje zvuka (volume down).

Ukoliko se blokiranje nastavi i nakon ponovnog pokretanja uređaja, napravite sigurnosnu kopiju osobnih podataka i vratite ga na tvorničke postavke.

Još jedna opcija je i spajanje na iTunes i ponovna reinstalacija softvera. Spojite iPhone s računalom i preuzmite aktualnu inačicu iTunes programa. Ukoliko postoji nadogradnja za vaš uređaj obavezno ju instalirajte.

Da bi u potpunosti reinstalirali softver kada se iPhone spoji na iTunes kliknite na Restore iPhone i potvrdite radnju kako bi započeo proces ponovne instalacije.