Savjet: S kojim programom otvoriti .doc datoteku

Savjet: S kojim programom otvoriti .doc datoteku


Dobili ste dokument s doc ekstenzijom, a ne znate s kojim ju programom možete otvoriti? U nastavku pročitajte koji su najbolji programi za pregledavanje doc fajlova.

DOC je skraćenica za ‘document’ ekstenziju koja označava tekstualni dokument. Najpoznatiji program za pisanje i uređivanje tekstova je Microsoft Word.

Radi se o vrlo moćnom alatu koji posjeduje gotovo sve funkcije koje će vam ikada trebati pri izradi dokumenta.

Datoteke snimljene Microsoft Word programom automatski dobivaju doc ili docx ekstenziju.  Microsoft Word se koristi širom svijeta, a svi dokumenti snimljeni ovim programom u velikoj većini su kompatibilni, odnosno mogu se otvoriti u svim verzijama programa.

S obzirom da se radi o komercijalnom alatu, korištenje programa nije besplatno.

Ukoliko spadate među manje zahtjevne korisnike koji tek povremeno koriste program za pisanje ili čitanje teksta postoji besplatna inačica uredskih programa koju je razvila zaklada dokumenata, a zove se LibreOffice.

Uredski paket LibreOffice sadrži vrlo kvalitetnu alternative Microsoft Wordu, Excellu, PowePointu… S ovim paketom uredskih programa možete besplatno otvarati i kreirati doc dokumente, pa svakako provjerite zadovoljava li vaše potrebe ovaj pakte prije nego li se odlučite za kupovinu Microsoftovog rješenja.