Savjet: Kako znati da si blokiran na Instagramu

Savjet: Kako znati da si blokiran na Instagramu


Želite provjeriti tko vas je blokirao na Instagramu, a ne znate kako to napraviti? U članku objašnjavamo načine pomoću kojih možete saznati da li vas je netko blokirao na Instagramu.

Instagram je najpopularnija društvena mreža na svijetu, a služi za objavu i dijeljenje fotografija te kratke postove. Iako je u vlasništvu Facebooka, ove se dvije društvene mreže poprilično razlikuju.

Za razliku od Facebooka koji se većinom koristi za pisanje, komentiranje ili dijeljenje vlastitih i tuđih postova, Instagram je donekle uspio sačuvati svoju originalnu svrhu, a to je objava fotografija koje su u velikom broju slučajeva ‘provučene’ kroz ugrađene filtere za obradu kako bi bile efektnije.

S obzirom da popularnost ove društvene mreže raste iz dana u dan mnogi su odlučili unovčiti svoju aktivnost, pa tako korisnici s velikom brojem followera sve češće objavljuju plaćene objave, a to mnoge korisnike poprilično živcira pa često blokiraju takve profile.

Instagram ne nudi opciju prikaza tko je blokirao pojedini profil, no ako vas zanima jeste li blokirani od određene osobe pokušajte neki od sljedećih trikova.

Pokrenite aplikaciju i unesite korisničko ime osobe za koju sumnjate da vas je blokirala. Nakon što ste odabrali osobu, uz korisničko ime bi trebala biti vidljiva fotografija. U slučaju da uz ime nema fotografije postoji mogućnost da je navedena osoba deaktivirala račun.

Ako se radi o korisničkom računu koji nije privatan, a sigurni ste da je još uvijek aktivan, uz pretragu bi trebala biti vidljiva fotografija osobe. Ako nemate pristup fotografiji to je vrlo vjerojatan znak da ste blokirani.

Ukoliko se radi o korisničkom računu koji je privatan, pretraživanje takvog računa u slučaju da ste blokirani neće dati nikakve rezultate.

Ako ne možete pristupiti nekom profilu iz svog korisničkog računa pokušajte to napraviti s prijateljevog ili novog računa. Ukoliko s tog drugog računa možete vidjeti profil i postove tražene osobe, gotovo je sigurno da vas je ta osoba blokirala.