Savjet: Kako spojiti mikrofon na laptop

Savjet: Kako spojiti mikrofon na laptop


Kupili ste mikrofon za laptop i ne zanate kako ga spojiti da se može koristiti? U nastavku pročitajte najjednostavniji način za spajanje mikrofona na laptop ili PC.

Većina novih prijenosnih računala ima ugrađen mikrofon u kućište, no ako on iz nekog razloga ne radi ispravno ili želite kvalitetnije rješenje tada je kupovina zasebnog mikrofona najbolja opcija.

Moderne operativni sustavi poput Windows 7 ili Windows 10 imaju opciju automatskog prepoznavanja mikrofona i treba samo pričekati nekoliko trenutaka nakon što ga priključite da bi se mogao koristiti.

Priključak za mikrofon je uvijek roze boje, a u slučaju da ako proizvođač nije označio bojama priključke potražite malu ikonu mikrofona koja bi se trebala nalaziti pokraj priključka ili jednostavno priključite mikrofon u bilo koji utor i pričekajte da Windowsi izbace poruku o novom hardveru.

Nakon što se pojavi obavijest da je priključen novi hardver pokraj oznake Mic bi trebala biti kvačica. To znači da ste uključili mikrofon u ispravan priključak i pritisnite OK.

Otvorit će vam se dodatne opcije u kojima možete podešavati jačinu osjetljivosti i zvuka mikrofona.

Nakon što sve podesite kako vam najbolje odgovara možete započeti s korištenjem mikrofona.