Savjet: Kako saznati broj mobitela koji nije u imeniku

Savjet: Kako saznati broj mobitela koji nije u imeniku


Dobili ste poziv s broja koji se ne nalazi u vašem telefonskom imeniku, a želite saznati ime osobe koja vas je zvala? Evo nekoliko savjeta kako možete saznati tko vas je zvao s nepoznatog broja.

Svi smo barem jednom dobili poziv s nepoznatog broja za koji nismo sigurni treba li se javiti ili jednostavno ignorirati poziv.

S obzirom da većina korisnika mobilnih telefona ne želi prikazivanje osobnih podataka i broja mobitela u javnim telefonskim imenicima ponekad je vrlo teško doći do identiteta osobe koja nas je zvala, odnosno od koje imamo propušteni poziv.

Ipak, postoji nekoliko trikova uz koje možete pokušati doći do informacija o tome tko stoji iza nepoznatog broja koji vas je zvao.

Prvi i najjednostavniji je uzvraćanje poziva. Da bi doznali tko stoji iza nepoznatog broja koji nas je zvao možemo uzvratiti poziv prema tom broju. Nikada nemojte uzvraćati pozive prema nepoznatim brojevima koji nemaju domaće pozivne brojeve jer se često radi o raznim prevarama koje bi vam mogle prouzročiti velike telefonske račune.

U slučaju da se radi ne boju koji nema pozivne brojeve domaćih operatera najbolja rješenje je zanemariti poziv ili pričekati da nas osoba s istog broja ponovno nazove.

Drugi način na koji možete provjeriti nepoznati broj je putem neke tražilice (Google, Bing, Yahoo). Pokrenite preglednik i u tražilicu unesite broj s kojeg imate propušteni poziv. Ako je broj vezan za neku kompaniju, gotovo je sigurno da će na preglednik dati taj rezultat. Također ako postoje forumi gdje se spominje isti broj svakako ih provjerite kako bi saznali tko stoji iza njega.

Postoji i treći način za provjeru broja, a to je pomoću Viber ili WhatsApp aplikacije. Naime, većina korisnika pametnih telefona ima instaliranu jednu od ovih aplikacija, a da bi se one mogle koristiti potrebno je unijeti ime, prezime i fotografiju.

Dakle, spremite nepoznati broj u svoj telefonski imenik i pokrenite neku od IM aplikacija (Viber, WhatsApp). Pokrenite chat iz aplikacije s ranije spremljenim brojem u imeniku. Nakon ove radnje, naravno pod uvjetom da vlasnik nepoznatog broja koristi neku od aplikacija, aplikacija bi trebala pokazati ime i prezime te osobe koja se krije iza nepoznatog broja.