Savjet: Kako prebaciti WhatsApp poruke na drugi telefon

Savjet: Kako prebaciti WhatsApp poruke na drugi telefon


Želite prebaciti sve poruke i fotografije s WhatsAppa na novi uređaj, a ne znate kako? U nastavku donosimo vodič u koje objašnjavamo kako se prebacuju poruke na novi telefon.

Najpopularnija aplikacija za dopisivanje opremljena je brojnim naprednim funkcijama, među ostalim omogućeno je i kompletno prenošenje svih poruka i fotografija s jednog uređaja na drugi.

Da bi to napravili potrebno je imati otvoren Google račun (vjerojatno ga imate ako ste vlasnik Android telefona) te instaliran Google Drive.

Na uređaju s kojeg želite prebaciti podatke s WhatsAppa pokrenite aplikaciju i otvorite Settings (Postavke) > Chats (Razgovor) > Chat backup (Kopija razgovora).

Označite Back up to Google Drive (Napravi kopiju na Google disku) i odaberite vremenski period u kojem želite da se radi automatski kopija podataka na diska. Odaberite Back Up ako želite odmah napraviti sigurnosnu kopiju.

Pričekajte nekoliko trenutaka, ovisno o broju razgovora i fotografija koje želite sačuvati te isključite uređaj.

Umetnite karticu u novi uređaj i instalirajte aplikaciju. Bitno je napomenuti da je potrebno imati isti broj telefona i korisnički račun za Google koji ste imali i u prethodnom uređaju.

Nakon što se aktivira WhatsApp korisnički račun aplikacija će vas pitati želite li vratiti podatke koje ste prethodno snimili. Potvrdite i pričekajte nekoliko minuta da se presnime sve poruke i fotografije koje se vežu za vaš račun.