Savjet: Kako povećati memoriju na iPhoneu

Savjet: Kako povećati memoriju na iPhoneu


iPhone vam javlja da ste napunili memoriju, a ne želite obrisati fotografije? Pročitajte kako jednostavno povećati memoriju na iPhone uređajima bez gubitka podataka.

Apple je poznat po kvalitetnim uređajima, no isto tako i po visokoj cijeni koja je često osjetno veća od nego kod konkurencije.

Isto vrijedi i za iPhone koji je pokrenuo revoluciju u popularizaciji i korištenju pametnih telefona. Od prve generacije pa sve do danas iPhone prednjači u dizajnu, kvaliteti izrade, ali i vrhunski optimiziranom softveru što posebno cijene svi koji žele primati redovite nadogradnje operativnog sustava.

Slično je i po pitanju hardvera koji sa svakom novom generacijom postavlja i neke nove standarde. No postoji jedan detalj koji često smeta vlasnike Appleovih pametnih telefona, a to je skroman kapacitet memorije osnovnih modela te nemogućnost nadogradnje interne memorije microSD karticama.

Da bi se napunila memorija 16 GB modela dovoljno je napraviti desetak fotografija, snimiti desetak minuta videa i instalirati nekoliko većih aplikacija.

Ako ste i sami vlasnik iPhonea s malom količinom memorije, evo rješenja kako jednostavno povećati kapacitet za pohranu. Napravite besplatan račun na Apple iCloud servisu i povežite ga s iPhone uređajem. U postavkama odaberite sinkronizaciju fotografija i videa te spojite uređaj na punjač i bežičnu mrežu. Sustav će automatski prebaciti sve vaše fotografije i video uratke na iCloud te ih obrisati s uređaja kako bi se oslobodio prostor.

Fotografije ćete i dalje moći pregledavati na isti način kao i kad su bili spremljeni u memoriju telefona, no da bi se prikazale u visokoj kvaliteti potrebno je biti povezan na Internet.

Apple omogućuje od 5 GB besplatne pohrane, a ako vam to nije dovoljno za 1.24 dolara mjesečno možete povećati kapacitet na 50 GB.