Savjet: Kako podesiti osvjetljenje ekrana na laptopu

Savjet: Kako podesiti osvjetljenje ekrana na laptopu


Laptop vam prikazuje tamnu sliku i želite pojačati osvjetljenje? U nastavku pročitajte kako možete podesiti jačinu osvjetljenja na laptopu bila na bateriji ili punjaču.

U Windowsima postoji opcija koja omogućuje podešavanje jačine osvjetljenja ekrana, a moguće je zasebno podesiti za rad na bateriji te na punjaču.

Kako bi se omogućio što dulji rad na bateriji tvorničke postavke su podešene tako da se jačina osvjetljenja automatski smanjuje kada se laptop isključi s punjača.

Da bi promijenili jačinu svjetline napravite sljedeće

Prvi način je da kliknete na ikonu baterije koja se nalazi u donjem desnom kutu kod sata i odaberete Adjust screen brightness i pod Balanced kliknete na Change plan settings. Sada će vam se pokazati razne opcije koje možete podesiti kada je laptop na bateriji ili punjaču.

Posljednja opcija je Adjust plan brightness, namjestite slider lijevo ili desno ovisno o jačini osvjetljenja koja vam odgovara. Nakon što ste odabrali odgovarajuću svjetlinu kliknite na Save changes.

Drugi način kako doći do ove opcije je tako da desnom tipkom kliknete na radnu površinu i odaberete Personalize. U donjem lijevom kutu odaberite Display i zatim Change display settings.