Savjet: Kako obrisati Apple ID prije prodaje iPhonea

Savjet: Kako obrisati Apple ID prije prodaje iPhonea


Kupili ste novi iPhone, a stari želite prodati ili nekome pokloniti? Prije toga obavezno obrišite svoj Apple ID kako bi zaštitili svoje podatke i kako bi ga novi vlasnik mogao koristiti.

Da bi na iPhone mogli instalirati aplikacije potrebno je napraviti Apple ID koji nam omogućuje spajanje i preuzimanje aplikacija s trgovine.

Osim toga Apple ID se povezuje na iCloud servis te omogućuje izradu sigurnosnih kopija, jednostavan prelazak na novi uređaj no istodobno omogućuje korisniku lociranje, blokiranje i brisanje sadržaja ukoliko izgubi uređaj ili mu je ukraden.

Ovo je posebno bitno u slučajevima kada vam netko pokušava prodati uređaj koji ima iClud lock. Treba znati da je ovakav uređaj bez znanja šifre nemoguće koristiti i ne postoji mogućnost skidanja šifre ponovnim instaliranjem softvera.

U većini slučajeva uređaji koji se prodaju sa iCloud lockom su ukradeni ili pronađeni, a pa je vlasnik daljinskim putem onemogućio njegovo daljnje korištenje.

Ako imate iPhone koji želite prodati ili nekom pokloniti obavezno prije toga uklonite osobne podatke s uređaja kako bi se zaštitili.

Da bi to napravili otvorite Postavke (Settings) >> iCloud skrolajte na kraj popisa i odaberite (Odjava) Sign Out. Prilikom odjave će vam se pokazati upozorenje da ćete ovim potezom izbrisati sve osobne podatke i uređaja.

Potvrdite radnju te nakon što se odjavite ponovno pokrenite uređaj i u Postvkama (Settings) >> Općenito (General) odaberite Resetiranje (Reset) >> Brisanje sadržaja i postavki (Reset All Content and Settings kako bi vratili sve postavke na početne vrijednosti.