Savjet: Kako napraviti grupu na WhatsApp

Savjet: Kako napraviti grupu na WhatsApp


Trebate napraviti grupu na WhatsAppu, a ne znate kako se to radi? Izrada grupnih razgovora na WhatsAppu je vrlo jednostavna, a u nastavku pročitajte kako se radi.

WhatsApp je najpopularnija aplikacija za IM na svijetu i koristi ju više od milijardu ljudi. Aplikacija je poznata po brzini rada i jednostavnosti, a od nedavno je dobila nove mogućnosti poput obavljanja glasovnih poziva ili dodavanja animiranih gif-ova unutar razgovora.

Iako su neke od ovih stvari izazvale negodovanje kod starih korisnika koji WhatsApp prvenstveno koriste zbog jednostavnosti i brzine, autorima aplikacije se mora priznati da i uz brojne novine aplikacija i dalje radi kvalitetnije od nekih konkurentskih proizvoda.

Jedna od popularnijih mogućnosti su grupni razgovori. Osoba koja pokreće razgovor stvara grupu u koju dodajte osobe iz imenika te međusobno započinju konverzaciju.

Svaka osoba koja je u grupi u svakom trenutku može izaći van, a ostali sudionici dobit će obavijest da je osoba napustila grupu.

Također je bitno napomenuti  da u grupi mogu sudjelovati svi korisnici bez obzira koriste li tablet, mobitel ili osobno računalo.

Da bi napravili novu grupu na WhatsAppu napravite sljedeće:

Pokrenite aplikaciju i odaberite Chats (Razgovor), u gornjem desnom kutu odaberite New Grup (Nova grupa) te iz imenika označite osobe koje želite dodati u grupni razgovor. Nakon što ste odabrali osobe s kojima želite grupno razgovarati pritisnite Next (Sljedeće) kako bi dodali naziv grupa i pritisnite Create (Izradi).

Uspješno ste napravili grupu i osobe koje ste dodali mogu međusobno razmjenjivati poruke i fotografije.