Savjet: Kako najbolje očistiti mobitel

Savjet: Kako najbolje očistiti mobitel


Brojna istraživanja su pokazala da mobilni uređaji spadaju među najveće prijenosnike raznih bakterija te da korisnici posvećuju vrlo malo pozornosti ovom problemu.

Mobilni uređaji postali su sastavni dio naših života, nekima da to mjere da ne mogu funkcionirati bez mobitela u ruci.

Prosječan korisnik dnevno pogleda u ekran mobitela više od 100 puta. S obzirom da mobilne uređaje ostavljamo na stolovima u kafiću, radnom mjestu ili čak na podu prilikom punjenja ne treba čuditi da postaju magnet za prljavštinu i sve što ide s njim. Kada ovome dodamo naviku velikog broja ljudi koji koriste mobitel u WC-u dobijemo prijenosnu bombu raznih bakterija i prljavštine koju povlačimo po rukama, naslanjamo na glavu, a često nesvjesno u navici povlačenja po rukama prislonimo i na usta.

Da bi se barem donekle zaštitilo od ovog problema potrebno je redovite čistiti mobilni uređaj, posebice ukoliko se nalazi u raznim silikonskim maskicama ili torbicama.

Mobilni uređaj možete očistiti raznim maramicama koje su mogu kupiti u dućanu. No budite oprezni, maramice za brisanje naočala se ne smiju koristi za čišćenje mobitela! Prilikom kupovine savjetujte se sa trgovcem koje maramice odabrati ili potražite one s oznakom da služe baš ovoj svrsi.

Mobilne uređaje možete očistiti i s razrijeđenim medicinskim alkoholom koji se može kupiti u svakoj apoteci za nekoliko kuna. Namočite papirnatu maramicu s alkoholom i lagano prebrišite uređaj.

Silikonsku masku dobro isperite vodom, a preporučljivo je svakih nekoliko mjeseci zamijeniti ju novom.

Kako bi se osjećali ugodnije i sigurnije uvijek redovno čistite vaš mobilni uređaj.