Savjet: Kako na Viberu promijeniti jezik

Savjet: Kako na Viberu promijeniti jezik


Želite promijeniti jezik na Viber aplikaciji, a ne znate kako to napraviti? U ovom vodiču objašnjavamo kako na Viberu jednostavno promijeniti engleski jezik na neki drugi i obrnuto.

Viber spada među najpopularnije aplikacije za besplatnu razmjenu tekstualnih poruka, ali i glasovnih poziva putem mobilnog interneta. Jedan od glavnih aduta naspram konkurencije je mogućnost slanja stickera, odnosno animiranih naljepnica kojih u ovoj aplikaciji ima na pretek.

Kako bi dodali što više novih mogućnosti i ostali konkurentni, autori često nepotrebno zakompliciraju korištenje aplikacija dodavanjem bespotrebnih opcija koje prosječni korisnik gotovo nikada neće koristiti.

Srećom, autori Vibera još uvijek uspješno balansiraju između ponuđenih opcija i lakoće korištenja aplikacije.

Jedna ako takvih korisnih opcija je i mogućnost promjene jezika unutar sam aplikacije. To znači da ukoliko imate odabran engleski jezik na pametnom telefonu, Viber vam omogućava da ga koristite na nekom drugom jeziku. Naravno isto vrijedi i za obrnutu situaciju, odnosno bez obzira na postavljeni jezik unutar samog pametnog telefona Viber možete postaviti na engleski jezik.

Promjenu jezika je moguće vrlo jednostavno napraviti, a na žalost ova opcija je trenutno dostupna samo za Android korisnike. To znači da ukoliko koristite neki od Appleovih iPhone pametnih telefona Viber će biti automatski postavljen na jezik koji je podešen kao osnovni u uređaju.

Da bi promijenili jezik u Viberu na Androidu pokrenite aplikaciju i dodirnite opciju Settings >> General >> Display Viber in English (ukoliko je ova opcija omogućena aplikacija će biti na engleskom, isključivanjem opcije aplikacija će prikazivati jezik koji imate podešen kao glavni u postavkama svog pametnog telefona)