Savjet: Kako na Samsungu slikati ekran

Savjet: Kako na Samsungu slikati ekran


Trebate uzeti screenshot, odnosno uslikati ekran na Samsungu, a ne znate kako? U nastavku donosimo objašnjenje kako najjednostavnije na svim modelima Samsung Galaxyja uslikati ekran.

Samsungovi pametni telefoni su vrlo popularni diljem svijeta. Jedan od razloga velike popularnosti su i razne mogućnosti s kojima Samsung oprema svoje uređaje.

Iako svaki Android uređaj posjeduje mogućnost uzimanja zaslona ekrana kombinacijom tipki u Samsungu su otišli korak dalje i uz to predstavili svoju tehnologiju s kojom je moguće uzeti screenshot zaslona jednostavnim prelaskom ruke iznad ekrana.

U nastavku donosimo objašnjenje za oba načina.

Uzimanje screenshota pomoću sugestije

Da bi omogućili uzimanje zaslona ekrana jednostavnim prelaskom dlana ruke preko zaslona na Galaxy S5 i novijima otvorite Settings, pronađite Motion i omogućite opciju Palm swipe to capture.

Na starijim uređajima poput Galaxy S3 ili S4 otvorite Settings zatim odaberite My Phone u gornjem meniju, pronađite Motions and gestures i aktivirajte Palm motion.

Jednom kada aktivirate ove funkciju dovoljno je proći dlanom ruke preko zaslona i kako bi uslikali ekran. Prilikom uzimanja screenshota pojavit će se zvuk kamere (kao kod slikanja) što je potvrda da je zadaća uspješno obavljena.

Uzimanje screenshota kombinacijom tipki

Manje kompliciran način za uzimanje slike zaslona je tako da istovremeno pritisnite home i power tipke na zaslonu koji želite sačuvati. Koristite ovaj način ukoliko uzimate screeshot zaslona vrlo rijetko.

Snimljeni materijal možete pronaći u galeriji fotografija.