Savjet: Kako na Nokia Lumia telefonu postaviti melodiju zvona

Savjet: Kako na Nokia Lumia telefonu postaviti melodiju zvona


Vlasnik ste Nokia Lumia pametnog telefona i želite promijeniti melodiju zvona, a niste sigurni kako se to radi? U nastavku pročitajte kako jednostavnu promijeniti melodiju zvona na Lumiji.

Nokia Lumia koriste Windows Phone 8.1 OS. Iako se radi o relativno jednostavnom i optimiziranom operativnom sustavu, Microsoft je neke stvari odradio poprilično traljavo.

Jedna od njih je i izgled menija s postavkama koji je konfuzan i nelogičan te je za podešavanje nekih osnovnih postavki potrebno ‘skrlolati’ kroz popis postavki koje su poredane sasvim nelogično.

Stvar je donekle dovedena u red na posljednjoj inačici koja nosi naziv Windows 10 Mobile OS, no s obzirom da probleme s kojima se susreću brojni korisnici, velik broj Lumia još se uvijek ‘vrti’ na Windows Phone 8.1 operativnom sustavu.

Da bi promijenili melodiju zvona na Lumija telefonima s Windows Phone 8.1 OS-om otvorite settings (postavke), ringtones + sounds (melodije zvona i zvukovi) i pod melodija zvona odaberite s popisa pjesmu koju želite postaviti za zvono.

Promjena melodije zvona na Windows 10 Mobile OS-u je donekle slična. Otvorite postavke (settings), Personalization (personalizacija), Sounds (zvukovi), Ringtone. Odaberite s popisa melodiju koju želite postaviti kao zvuk poziva.