Savjet: Kako deaktivirati Facebook profil privremeno

Savjet: Kako deaktivirati Facebook profil privremeno


Želite privremeno deaktivirati Facebook profil, a ne znate kako se to radi? U nastavku pročitajte kako možete jednostavno privremeno deaktivirati Facebook profil.

Jedna od korisnih opcija Facebooka je i privremena deaktivacija profila. Ova funkcija neće izbrisati vaš korisnički račun, već će ga samo učiti nedostupnim.

Nakon što je profil deaktiviran, osobe s kojima ste prijatelji i dalje će vas imati na popisu prijatelja no neće moći pristupiti vašim podatcima, fotografijama ni postovima.

Vidjet će samo vaše ime i prezime bez profilne fotografija, a dobit će i mogućnost da vas maknu s liste prijatelja.

Za razliku od potpunog brisanja profila nakon kojeg više nije moguće vratiti fotografije i postove, deaktivacijom samo privremeno ‘gasite’ profil i jednim klikom ga je moguće opet aktivirati.

Da bi deaktivirali Facebook profil napravite sljedeće:

Logirajte se na svoj Facebook korisnički račun. Zatim u gornjem desnom kutu kliknete na Accaunt menu (Postavke računa) >> odaberite Settings (Postavke) >> u lijevom stupcu kliknite na Security (Sigurnost) >> odaberite Deactivate your account (Deaktiviraj korisnički račun) i potvrdite.

Ukoliko želite ponovno aktivirati svoj račun dovoljno se ponovno ulogirati podacima na Facebook i vaš će profil ponovno biti aktivan.