Savjet: Kako blokirati broj na WhatsApp

Savjet: Kako blokirati broj na WhatsApp


Želite blokirati osobu koja vas dosađuje preko WhatsApp-a, a ne znate kako se to radi? Napravili smo vodič u kojem objašnjavamo kako se blokira broj na WhatsApp-u.

WhatsApp je popularna aplikacija koja služi za besplatnu razmjenu poruka, poziva i multimedije. Iako na tržištu postoji čitav niz aplikacija koje imaju sličnu ili istu funkciju, korisnici najviše odabiru upravo WhatsApp za razmjenu komunikacije.

Veliku popularnost stekla je iz više razloga poput jednostavnosti korištenja, ali i dostupnosti na svim mobilnim i desktop platformama.

Iako jednostavnog i preglednog sučelja, aplikacija je opremljena brojnim mogućnostima, a jedna od njih je blokiranja broja s kojega ne želite primati pozive i poruke.

Da bi blokirali broj pokrenite aplikaciju i u popisu razgovora (Chats) odaberite osobu koju želite blokirati. Nakon što vam se pojavi lista s porukama koje ste primili od broja koji želite blokirati dodirnite na vrhu zaslona na broj ili ime osobe kako bi dobili informacije o kontaktu. Na kraju popisa nalazi se opcija Block this Contact (Blokiraj osobu/kontakt). Odaberite ovu opciju i potvrdite ju. Nakon što ste to napravili više nećete dobivati poruku niti pozive od blokirane osobe.

Ukoliko želite odblokirati broj napravite isto, no sada ćete imati ponuđenu opciju Unblock this Contact (Odblokiraj osobu/kontakt).