S kojim programom otvoriti RAR datoteku

S kojim programom otvoriti RAR datoteku


Trebate otvoriti RAR datoteku, a ne znate koji je program najbolji za to? Donosimo najbolje programe za otvaranje RAR, ZIP, 7Z i ostalih datoteka koje su arhivirane u raznim formatima.

Kompresija datoteka vrlo je česta, a za to postoji nekoliko razloga. Osim što u većini slučajeva smanjuje veličinu datoteke koja se arhivira, vrlo je praktična pri slanju i razmjeni više datoteka koje programi za arhiviranje pretvore u jedan file.

Postoji čitav niz programa za arhiviranje i otvaranje arhiviranih dokumenata.

Mi ćemo predstaviti dva najpopularnija i najkorištenija koja se mogu koristiti besplatno.

WinRAR

Vjerojatno najpoznatiji program za manipulaciju arhiviranim dokumentima. Krasi ga logično raspoređeno i pregledno sučelje, a vrlo je jednostavan za korištenje.

Ima mogućnost otvaranja gotovo svih formata arhiva, a specijalizirao se za RAR i ZIP datoteke s kojima postiže vrlo visok stupanj sažimanja.

Program je u načelu besplatan za korištenje (Trial verzija koja se može koristiti neograničeno), a autore ovog odličnog programa možete nagraditi tako da kupite punu inačicu programa.

WinRAR možete besplatno preuzeti na ovom linku.

7-Zip

Drugu najpopularniji arhiver je 7-Zip. Radi se o programu otvorenog koda s vrlo moćnim algoritmima za arhiviranje. Program je moguće koristiti za otvaranje velikog broja formata arhiva, a sposoban je kompresirati u 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP i WIM formatima.

7-Zip možete besplatno preuzeti na ovom linku.