Rušenje aplikacija: Zašto aplikacije prestaju sa radom

Rušenje aplikacija: Zašto aplikacije prestaju sa radom


Događa vam se često rušenje aplikacija u radu, a ne znate što je uzrok? Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u rješavanju ovog neugodnog problema.

Jedna od stvari koje muče mnoge korisnike pametnih telefona, posebice onih na Androidu su rušenja aplikacija. Prestanak rada aplikacije može nastati odmah nakon pokretanja ili u radu.

Razlozi zbog koji dolazi do ovog problema su razni, od nekompatibilnosti hardvera, loše optimizirane aplikacije, premalo radne memorije ili zastarjelosti verzije operativnog sustava koji je instaliran na pametnom telefonu.

Da bi spriječili rušenje, odnosno prestanak rada aplikacija posjetite trgovinu aplikacija i ažurirajte problematičnu aplikaciju na aktualnu verziju. Također provjerite postoje li dostupna ažuriranja na Google servise i te ih svakako instalirajte.

U postavkama >> aplikacije odaberite onu koja vam radi probleme i očistiti sve podatke koje aplikacija koristi (Clear Cahe i Clear data)

Provjerite hardverske i softverske zahtjeve aplikacije koja vam radi probleme jer možda imate preslabi hardver u uređaju koji ne može pravilno pokrenuti aplikaciju.

Ukoliko na mobitelu imate instalirani neki antivirusni program ili alat za čišćenje i blokiranje rada postoji mogućnost da zbog njih dolazi do greške u radu. Isključite ih i zatim pokušajte pokrenuti problematičnu aplikaciju.

Ponekad autori aplikacija prestaju pružanjem podrške, odnosno više ne ažuriraju aplikaciju pa provjerite da li je kompatibilna s vašim uređajem, odnosno operativni sustavom.

Potražite neku alternativnu aplikaciju koja ima slične funkcije pa pokušajte s njom.

U ažuriranjima uređaja provjerite postoji li novija verzija operativnog sustava za vaš mobitel. Svakako je instalirajte ukoliko vas se nudi.

Posljednji korak je vraćanje tvorničkih postavki i brisanje svih podataka. Prije vraćanja na početne postavke napravite sigurnosnu kopiju svih podataka i fotografija kako bi ih kasnije ponovno mogli vratiti na uređaj.