Rješenje problema: Zašto ne mogu instalirati Viber na mobitel

Rješenje problema: Zašto ne mogu instalirati Viber na mobitel


Imate problema s instaliranjem Vibera na pametnom telefonu? Uz pomoć ovih savjeta pokušajte riješiti problem nemogućnosti instaliranja Vibera na mobitelu.

Jedna od ponajboljih i najpopularnijih aplikacija za besplatno razmjenjivanje poruka i poziva nekim korisnicima zadaje glavobolje zbog nemogućnosti instaliranja ili aktivacije. Viber je dostupan korisnicima Android, Apple iOS i Windows 10 Mobile operativnih sustava.

Iako većini sve funkcionira ispravno, često se javljaju korisnici s raznim problemima najčešće vezanim uz nemogućnosti instalacije/aktivacije Vibera i kašnjenja poruka.

Ukoliko imate problem s instalacijom, odnosno aktivacijom Viber aplikacije pokušajte napraviti sljedeće. Prije svega provjerite imate li dovoljno mjesta u memoriji telefona za instalaciju aplikacije.

S trgovine aplikacija preuzmite Viber i instalirajte ga. Nakon što je instalacija dovršena pokrenite aplikaciju i unesite broj mobitela koji koristite kako bi aktivirali aplikaciju. Morate unijete ispravan broj jer ćete na njega dobiti kod za aktivaciju, a i vaš korisnički račun je vezan uz broj mobitela.

Nakon što ste unijeli broj pričekajte aktivacijski kod, ukoliko ne dolazi pola minute, pokušajte još jednom iz početka ili pričekajte 60 sekundi da vam aplikacija ponudi opciju ‘Press here to get a call’ kako bi primili besplatni poziv u kojem će vam automat dati kod.

S obzirom da se poziv odvija preko aplikacije, ne snosite nikakve troškove tako da se možete javiti bez bojazni. Nakon što ste preslušali kod, unesite ga u aplikaciju i pričekajte nekoliko trenutaka da se aktivira.

Nakon uspješne aktivacije aplikacija će tražiti pristup kontaktima, pozitivno potvrdite ovaj zahtjev kako bi mogli vidjeti sve osobe iz vašeg telefonskog imenika koje koriste Viber.

Ukoliko vam aplikacija javlja da je nemoguće aktivirati navedeni broj, pošaljite autorima aplikacije upit putem ovog linka kako bi provjerili i riješili problem.