Rješenje problema: iPhone se gasi sam od sebe

Rješenje problema: iPhone se gasi sam od sebe


Imate problem s nasumičnim gašenjem iPhonea bez obzira na napunjenost baterije? Pokušajte uz pomoć ovih savjeta samostalno riješiti ovaj vrlo neugodan problem.

Obzirom da ništa nije savršeno, tako i tehnika u koju se ponekad previše pouzdamo može imati probleme u radu koji nas znaju izluditi.

Appleovi proizvodi slove za kvalitetno izrađene i upravo je to jedan od razloga visoke cijene po kojoj se prodaju. No bez obzira na tu činjenicu ako se ne koriste prema uputama proizvođača jednako su skloni kvarovima kao i proizvodi konkurencije.

Jedna od većih boljki Appleovih uređaja su baterije malog kapaciteta, posebice kod starijih uređaja poput iPhone 5 modela, koje se brzo prazne pa zahtijevaju česta nadopunjavanja.

Upravo je ovo razlog zbog kojeg dolazi do gašenja uređaja u radu. Naime, svaka baterija nakon određenog broja ciklusa punjenja i pražnjenja gubi kapacitet i nakon nekog vremena ne funkcionira ispravno.

Ukoliko vam se mobitel isključi, a indikator baterije pokazuje da nije prazna vjerojatno je vrijeme za njenu zamjenu.

Na starijim modelima iPhonea kojima je istekla garancija možete relativno jednostavni i sami zamijeniti bateriju prateći YouTube video vodič rastavljanja modela kojeg posjedujete. Bateriju možete kupiti preko eBay trgovine za desetak dolara.

Nemojte naručivati jeftine kineske baterije jer se radi o lošim proizvodima koji mogu oštetiti uređaj.

Ukoliko niste spretni u rastavljanju tehnike, odnesite iPhone u servis gdje će vam isto napraviti za dvjestotinjak kuna.

Do trenutka promjene baterije isključite servise poput Bluetootha, lokacijskih oznaka, 3G i 4G rada mreže, Wi-Fi povezivanja na internet…

Nasumično gašenje iPhonea može uzrokovati i vlaga. Ukoliko je mobitel bio u dodiru s vodom ili u jako vlažnim uvjetima postoji mogućnost da je došlo do oštećenja pojedinih komponenti.

U tom slučaju pokušajte osušiti unutrašnjost aparata, a ukoliko se problem i dalje nastavi vjerojatno je oštećena matična ploča.