Prebacivanje kontakata sa mobitela na mobitel

Prebacivanje kontakata sa mobitela na mobitel


Želite presnimiti kontakte s jednom mobitela na drugi, a ne znate koji je najjednostavniji način da se to napravi? Pročitajte kako jednostavno prebaciti kontakte s mobitela na mobitel.

Najlakši način da se prebace kontakti s jednog mobitela je tako da ih eksportirate u .vcf format.

Korisnici Android telefona mogu vrlo jednostavno eksportirati sve kontakte u jednu .vcf datoteku tako da u imeniku odaberu Manage contacts (Uređivanje kontakata) >> Import/Export (uvoz/izvoz) >> Export to internal storage (izvedi na memoriju telefona).

Ovisno o broju spremljenih kontakta ova radnja može potrajati neko vrijeme. Nakon što je izvoz kontakta iz telefonskog imenika uspješno proveden u memoriju telefona potražite .vcf datoteku i pomoću maila, Bluetootha ili nekog drugog načina prijenosa presnimite ju na novi uređaj.

Da bi učitali kontakte na novom Android mobitelu otvorite telefonski imenik zatim odaberite Manage contacts (Uređivanje kontakata) >> Import/Export (uvoz/izvoz) >> Import from internal storage (uvezi iz memorije telefona) i odaberite .vcf datoteku koju ste ranije eksportirali sa starog uređaja.

Nakon nekog vremena, ovisno o broju kontakata svi brojevi bi trebali biti vidljivi na novom mobitelu.

Prije nego započnete s radnjom prebacivanja .vcf kontakta na iPhone potrebno je napraviti konverziju u vCard format, a to možete vrlo jednostavno uz pomoć besplatnog alata s ove stranice.

Ako prelazite s Androida na iPhone posjetite putem računala stranicu iCloud.com i prijavite se sa svojim korisničkim podatcima, odaberite Contacs (Kontakti) i u donjem lijevom kutu kliknite na ikonu zupčanika (postavke) i odaberite Import vCard kako bi unijeli kontakte.

Nakon toga se prijavite s istim korisničkim podatcima na iPhone uređaju (iCloud) i u imeniku bi se trebali nalaziti svi kontakti.