Prebacivanje iz Worda u PDF

Prebacivanje iz Worda u PDF


Znate li da je moguće pretvoriti tekst iz Word dokumenta u PDF bez potrebe za instalacijom dodatnog softvera? U nastavku pročitajte upute kako napraviti PDF iz Worda.

Microsoft Word spada među najpopularnije i najkorištenije alate za unos teksta. Gotovo da ne postoji institucija ili osoba koja se služi računalom, da se barem jednom nije susrela s ovim programom.

S obzirom na velike mogućnosti koje je ovaj program sposoban napraviti ne čudi da posjeduje i podršku za pretvaranje dokumenta u PDF.

Izrada PDF-a (Portable Document Format) vrlo je korisna u slučajevima kada želite poslati neki dokument osobi koja ne posjeduje Word ili jednostavno ne želite da se mijenja sadržaj dokumenta.

Da bi napravili PDF iz Worda napravite sljedeće korake.

Otvorite tekst, odnosno dokument koji želite pretvoriti u PDF. Kliknite File > Print (ili na tipkovnici CTRL i tipka P) te s popisa pisača odaberite Microsoft print to PDF. Označite stranice koje želite pretvoriti u PDF, pritisnite Print i odaberite putanju za snimljeni fajl. Nakon nekoliko trenutaka vaš će PDF biti spremljen na odabranoj lokaciji.