Nova verzija Androida: Nadogradnja softvera za Samsung mobitele

Nova verzija Androida: Nadogradnja softvera za Samsung mobitele


Želite nadograditi svoj Samsung smartphone na noviju verziju Androida, a ne znate kako se to radi? Pročitajte koje korake trebate napraviti kako bi nadogradili mobitel na posljednju verziju softvera.

Prije svega provjerite je li dostupna nova nadogradnja za vaš mobitel. Najjednostavniji način da se to provjeri je tako da odete u Settings meni >> More >> About Device >> Software Update >> Update. Pričekajte nekoliko trenutaka i ukoliko vam softver ponudi nadogradnju spremni ste za instalaciju.

Imajte na umu da softverske nadogradnje mogu biti teške i više od 1 gigabajt pa je svakako preporuku prije nego krenete s ovim postupkom da spojite uređaj na Wi-Fi mrežu kako bi izbjegli troškove Internet prometa mobilnog operatera.

Po završetku instalacije uređaj će se resetirati i spremni ste za rad.

Za kraj spomenimo da ukoliko ste zadovoljni s brzinom i stabilnošću softvera nije potrebno raditi nadogradnje, naime korisnici se često žale da im se mobiteli prelaskom na noviji softver uspore ili ne funkcioniraju na onoj razini kao prije nadogradnje.

Također je preporučljivo nakon svake veće nadogradnje softvera (npr. prelazak s Androida 5.0 na Android 6.0) vratiti mobitel na tvorničke postavke kako bi spriječili moguće probleme.