Messenger ne radi na Windows telefonu – rješenje problema

Messenger ne radi na Windows telefonu – rješenje problema


Imate problema sa radom Messenger aplikacije na pametnom telefonu s Windows Mobile operativnim sustavom? Evo kako riješiti problem kašnjenja notifikacija u Messengeru.

Korisnici Windows Phone operativnog problema često se susreću s problemom ne dobivanja ili kašnjenja notifikacija o dobivenim porukama.

Krivci za to su u istoj mjeri Microsoft, ali i autori aplikacija koji zbog malog broja korisnika ove platforme ne posvećuju dovoljno truda prilikom optimizacije aplikacija.

Jedna od aplikacija na koju se velik broj vlasnika Windows Mobile (Phone) platforme žali je i Facebook Messenger. Osim što često ne dolaze notifikacije na vrijeme velik problem je i u sporom pokretanju, odnosno otvaranju aplikacija.

I dok se problem s notifikacija može riješiti, sporo otvaranje aplikacija je na žalost problem loše optimizacije i s tim se problemom jednostavnom morate pomiriti.

U trgovini aplikacija se trenutno nalazi dvije Messenger aplikacije. Pronađite i instalirajte onu pod nazivom Messenger Beta. Radi se o novijoj aplikaciji koja se barem povremeno ažurira i nudi više mogućnosti.

Nakon instalacije otvorite Settings >> Privacy >> Background apps i omogućite rad Messenger aplikaciji u pozadini kako bi omogućili dobivanje notifikacija o primljenim porukama.

Messenger Beta dostupna je samo korisnicima Windows 10 Mobile platforme pa je svakako preporučljivo nadograditi operativni sustav ukoliko još uvijek koristite Windows Phone 8.1. Da bi nadogradili operativni sustav s trgovine aplikacija preuzmite Upgrade Advisor (Savjetnik za nadogradnju) aplikaciju i provjerite podržava li vaš uređaj Windows 10 Mobile operativni sustav.