Koji mobitel ima najbolji signal i zašto dolazi do pucanja signala

Koji mobitel ima najbolji signal i zašto dolazi do pucanja signala


Tražite mobitel koji ima kvalitetan prijem, a ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupovine? Pročitajte kako odabrati kvalitetan mobitel koji neće gubiti signal.

Izbor pametnog telefona vjerojatno nikada nije bio istovremeno lakši i teži. Trgovine nude na desetke različitih, a opet vrlo sličnih uređaja koji se razlikuju tek u nekom hardverskom detalju, a pojavom kineskih proizvođača ponuda se povećala nekoliko puta.

Kako odabrati kvalitetan mobitel koji će vas služiti dulje vrijeme? Odgovor na ovo pitanje nije lagan. Zbog velike konkurencije, ali i čestog izdavanja novih modela proizvođači ne stignu dovoljno testirati nove uređaje pa često dolazi do raznih problema koje pogađaju čitavu seriju.

Najbolji primjer za to je posljednja serije Glalxy Note phableta koji je zbog problema s samozapaljenjem u konačnici povučen iz prodaje, a svim kupcima je vraćen novac ili ponuđen neki drugi uređaj po povoljnijoj cijeni.

No ipak, prilikom kupovine uvijek je preporučljivo uzeti uređaj nekog renomiranog proizvođača jer se radi u aparatima koji prolaze intenzivnije testove kvalitete nego je to slučaj kod nepoznatih kineskih brendova.

U svakom slučaju obratite pozornost na duljinu garancije. Većina proizvođača, osim Applea daje dvogodišnje jamstvo na uređaje.

Ako koristite pametni telefon koji ima mogućnost rada s dvije kartice, provjerite podražavaju li oba utora rad s 3G ili 4G mrežama. Većina kineskih proizvođača nudi spajanje na brze mreže samo na SIM 1 utoru pa obratite pozornost prilikom umetanja kartice.

Što se tiče odabira aparata s najboljim signalnom, pravila nema. Svi proizvođači koriste gotovo identičan hardver, a probleme sa signalnom može uzrokovati eventualno loš dizajn kućišta tako da ne postoji specifična preporuka uređaja s najboljim signalom.

Ukoliko pak imate uređaj kod kojeg često dolazi do pucanja signala pokušajte promijeniti način rada iz 4G na 3G. Hrvatska još uvijek nije u potpunosti pokrivena 4G signalom i na nekim mjestima dolazi do čestog prebacivanja između 4G i 3G načina rada što može uzrokovati pucanje signala prilikom razgovora, a utječe i na povećanu potrošnju baterije i zagrijavanje uređaja.

Izbjegavajte korištenje aluminijskih maskica jer mogu biti krivac za loš prijem ili pucanje veze prilikom razgovora.