Kako znati da vas je netko blokirao na mobitelu

Kako znati da vas je netko blokirao na mobitelu


Sumnjate da je osoba koju pokušavate kontaktirati blokirala Vaš broj na svom mobitelu, a ne znate kako to provjeriti? U nastavku pročitajte kako saznati je li netko blokirao vaš broj.

Blokiranje broja bilo je moguće još od pojave prvih mobitela, a iako se rijetko koristi u nekim slučajevima se može pokazati kao vrlo korisna funkcija.

U današnje vrijeme gotovo je nemoguće ostati anoniman. Gotovo svaki servis za prijavu traži ostavljanje osobnih podataka, a neke aplikacija za aktivaciju traže telefonski broj.

Stoga nije čudno da je danas do osobnih podataka i telefonskog broja doći lakše nego ikada prije.

To su iskoristile pojedine kompanije koje znaju često dosađivati telefonskim pozivima ili porukama nudeći razne proizvode. Upravo se u ovakvim situacijama blokiranje brojeva čini kao dobra ideja.

No, kako provjeriti je li vas blokirala osoba s kojom želite uspostaviti poziv ili postali poruku?

Postoji nekoliko načina na koji možete vrlo jednostavno provjeriti da li vam je broj blokiran.

Prilikom pokušaja uspostave poziva s broja koji je blokiran dobit ćete ton zauzeća, a poslane poruke neće dobiti potvrdu o isporuci.

Pokušajte pogledati profil osobe za koju sumnjate da vas je blokirala na nekoj od aplikacija poput VIbera ili WhatsAppa. Ukoliko ste sigurni da osoba koristiti naveden aplikacije, a ne vidite kada je bilo posljednji puta online ili ne prolaze poruke prema njoj iz niti jedne aplikacije to je znak da ste blokirani.

Jednostavan način provjere je i uspostavljanje poziva ili slanje poruke s nekog nepoznatog broja s kojim vas ta osoba ne povezuje. Ukoliko tada dobijete zvuk zvona u slušalici ili je poruka uspješno uručena to znači da je vas broj kod te osobe blokiran.