Kako ugasiti laptop Windows 10

Kako ugasiti laptop Windows 10


Nakon neuspjelog eksperimenta s Windows 8 i tzv. Modern sučelja Microsoft je s posljednjom verzijom Windowsa 10 ponovno vratio Start izbornik i tako olakšao pokretanje i pretraživanje aplikacija. Između ostalog pojednostavljeno je i isključivanje računala.

Da bi ugasili laptop dovoljno je kliknuti na Start izbornik (ikona s Windows logom u lijevom donjem kutu) te odabrati Power > Shut Down.

Računalo će se nakon nekoliko sekundi samo isključiti. Windows 10 ima uključeno automatsko preuzimanje najnovijih zakrpi koje se instaliraju prilikom resetiranja računala pa ako imate slučaj da su vam zakrpe spremne za instalaciju klikom na Start izbornik prilikom gašenja računala i odabirom Power izbornika umjesto Shut Down opcije ponudit će vam Install updates and Shut Down.

Instalacija novih nadogradnji može potrajati i nekoliko minuta i da bi spriječili eventualne probleme ostavite sustav da instalira potrebne nadogradnje, a po završetku će se automatski isključiti.

Ukoliko želite isključiti laptop pritiskom na tipku s kojom ga i pokrećete u priloženom videu možete saznati kako se podešava ova opcija.