Kako resetirati iPhone – hard reset

Kako resetirati iPhone – hard reset


Imate problema i iPhoneom, a ne znate kako ga resetirati? U ovome vodiču objasnit ćemo vam kako resetirati iPhone, odnosno napraviti hard reset uređaja.

Appleovi uređaji poznati su po vrlo dobroj softverskoj optimiziranosti i vrlo rijetko zadaju glavobolje korisnicima. No ponekad se dogodi da uređaj, odnosno softver otkaže poslušnost i u jednom trenutku prestane s radom. Da bi riješili ovaj neugodan problem najbolje je resetirati uređaj.

Ukoliko nije došlo po potpunog ‘smrzavanja’ uređaja pritisnite tipku za uključivanje iPhonea i isključite te ponovno uključite uređaj.

U slučaju kada sustav u potpunosti zakaže, odnosno ne reagira niti na jednu tipku jedino rješenje je prisilno resetiranje uređaja.

Hard reset na iPhoneu ćete napravit tako da stisnete i držite pritisnutu Home tipku i zajedno s njom pritisnete i držite tipku za uključivanje (zaključavanje). Nakon otprilike desetak sekundi iPhone će se isključiti, odnosno resetirati.

Ovaj postupak ne briše korisničke podatke s iPhonea, već samo prisilno zaustavlja sve procese i ponovno pokreće operativni sustav.

>> Vraćanje mobitela na tvorničke postavke