Kako promijeniti jezik na Facebooku na iPhoneu i Androidu

Kako promijeniti jezik na Facebooku na iPhoneu i Androidu


Želite promijeniti jezik Facebook aplikacije, a ne znate kako to napraviti? U ovom članku ćemo objasniti postupak promjene jezika na Facebook aplikaciji na iPhone i Android uređajima.

Korištenje Facebooka na pametnom telefonu moguće je na dva načina. Prvi je putem internetskog preglednika, a drugi jednostavniji način je tako da instalirate Facebook aplikaciju.

Mnogi korisnici zamjeraju Facebooku lošu optimizaciju aplikacije koja na nekim uređajima radi sporo ili zastajkuje, a već od prije znamo da je poprilično rastrošna i po pitanju baterije.

Ipak, s obzirom na hardver današnjim pametnih telefona te brzo punjenje mobitela, korištenje aplikacije neusporedivo je jednostavnije i ugodnije od pregledavanja na pregledniku.

Facebook je implementirao razne mogućnosti u aplikaciju, a jedna od njih je i mogućnost promjene jezika. Ovaj se postupak donekle razlikuje na iPhone i Android uređajima, a mi ćemo objasniti postupak za oba.

Promjena jezika na Facebooku na iPhoneu

Promjena jezika sučelja za iPhone korisnike je malo kompliciranija. Logirajte se na korisnički račun putem računala i otvorite Settings (Postavke) >> Language (Jezik) te odaberite željeni jezik.

Iz aplikacije je moguće promijeniti automatsko prevođenje postova. To se može napraviti tako da otvorite Settings (Postavke) >> Account settings (Postavke računa) >> Language (Jezik) i pod prvom opcijom What language do you want stories to be translated into odaberite jezik na koji želite da se automatski prevode postovi sa ostalih jezika.

Promjena jezika na Facebooku na Androidu

Android aplikacija omogućuje jednostavnu promjenu jezika. Da bi to napravili otvorite Facebook aplikaciju, zatim Settings (Postavke) >> Language (Jezik) i odaberite jezik na koji želite prebaciti aplikaciju.