Kako prebaciti slike sa kompjutera na Android

Kako prebaciti slike sa kompjutera na Android


Želite prebaciti slike sa računala na Android pametni telefon, a ne znate kako to napraviti? Ovaj vodič objašnjava jednostavan postupak prebacivanja fotografija sa kompjutera na Android.

Pametni telefoni bazirani na Android operativnom sustavu omogućuju vlasnicima brojne mogućnosti. Od instalacije i pokretanja na stotine tisuća različitih aplikacija do velike razine personalizacije gdje svaki korisnik može prilagoditi gotovo svaki dio operativnog sustava kako mu odgovara.

Jedna od većih prednosti u odnosu na konkurentski iOS (Apple iPhone) je mogućnost jednostavnog spajanja sa računalom bez potrebe za instalacijom dodatnog softvera. Za prebacivanje fotografija ili glazbe sa računala na uređaj korisnici iPhone pametnih telefona moraju instalirati mnogima konfuzni iTunes, vlasnici Androida istu radnu mogu napraviti u svega nekoliko klikova mišem, kao kod prebacivanja podataka na USB memoriju.

Za prebacivanje slika ili glazbe sa računala na Android pametni telefon napravite sljedeće:

Otključajte Android uređaj te ga kabelom povežite s računalom. Na zaslonu će vam se pojaviti obavijest o spajanju (ukoliko se ne pojavi na početnom zaslonu, kliznite prstom od gornjeg ruba prema dolje kako bi otvorili izbornik s prečacima i notifikacijama) te odaberite opciju prijenos podataka.

Računalo bi trebalo automatski otvoriti novi prozor u kojem se nalaze datoteke na uređaju. Sve što sada trebate je napraviti novi ili u neki od postojećih foldera kopirati fotografije, glazbu ili ostale datoteke na svoje Android pametni telefon.

Ako se u mobitelu nalazi memorijska kartica preporuka je prebaciti multimedijski sadržaj na nju, a memoriju telefona koristite što je više moguće samo za instalaciju aplikacija.