Kako podijeliti internet vezu mobitela s laptopom/tabletom

Kako podijeliti internet vezu mobitela s laptopom/tabletom


Želite podijeliti Internet vezu mobitela s laptopom, a ne znate kako to napraviti? U nastavku ćemo objasniti kako vrlo jednostavno možete podijeliti Internet s mobitela.

Da bi uključili dijeljenje interneta na iPhoneu napravite sljedeće

Otvorite Settings (Postavke) >> Mobile Data (Mobilni podaci) >> Personal Hotspot (Osobni hotspot) te ga uključite. Na računalu / lalptopu skenirajte bežične mreže i odaberite mobilni uređaj. Unesite lozinku (Wi-Fi Password) koji je prikazan na iPhoneu kako bi se spojili na Internet.

Da bi uključili dijeljenje interneta na Androidu napravite sljedeće

Otvorite Settings (Postavke) >> u odjeljku Wireless and network (Bežično povezivanje i mreže) odaberite More (Više) >> Tethering and portable hotspot (Modemsko povezivanje i prijenosna žarišna točka) >> Prijenosna Wi-Fi žarišna točka (Portable Wi-Fi hotspot)

Prilikom prvog uključivanja žarišne točke ispunjavaju se zadane postavke, na primjer naziv mreže i zaporka.

Na računalu / lalptopu skenirajte bežične mreže i odaberite mobilni uređaj. Unesite lozinku (Wi-Fi Password) koji ste dodijelili kako bi se spojili na Internet.

Da bi uključili dijeljenje interneta na Windows 10 Mobile napravite sljedeće

Odaberite Settings (Postavke) >> Network & wireless (Bežično povezivanje i mreže) >> Mobile hotspot (Mobilni hotspot) >> Aktivirajte opciju Share my cellular data connection over (Dijeli podatkovni promet) i odaberite Wi-Fi.

Na računalu / lalptopu skenirajte bežične mreže i odaberite mobilni uređaj. Unesite lozinku (Wi-Fi Password) koji je prikazan na Windows 10 Mobile uređaju kako bi se spojili na Internet.