Kako odblokirati prijatelja na Facebooku

Kako odblokirati prijatelja na Facebooku


Tražite postupak kako odblokirati prijatelja na Facebooku kojeg ste ranije blokirali? Napravili smo vodič kako možete odblokirati prijatelja na Facebooku.

Popularna društvena mreža omogućuje spajanje osoba diljem svijeta. Da bi stupili u kontakt s nekom osobom na Facebooku najprije joj morate poslati zahtjev za prijateljstvom. Nakon što vas osoba potvrdi možete si mođusobno slati poruke, komentirati statuse ili ovisno o postavkama privatnosti pregledavati fotografije.

S obzirom na velik broj korisnika Facebook je uveo razne funkcije koje pomažu u zaštiti privatnosti. Tako je moguće blokirati osobe koje vas dosađuju bilo slanjem raznih zahtjeva za igre ili ih jednostavno ne želite imati na popisu prijatelja.

Nakon što blokirate osobu ona vam više neće moći slati zahtjev za prijateljsto, ali niti pregledavati vaše postove i fotografije.

Ukoliko ste slučajno blokirali neku osobu, možete ju vrlo jednsotavno opet odblokirati. Da bi to napravili prijavite se na svoj Facebook račun, otvorite Postavke (Settings) i kliknite na opciju Blokiranje (Blocking). Otvorit će vam se popis svih osoba koje ste blokirali.

Pronađite osobu koji želite odblokirati i kliknite na Odblokiraj (Unblock). Osoba će se izbrisati s popisa i da bi ponovno stupili u kontakt s njom morate joj poslati zahtjev za prijateljstvom.

Na istoj stranici možete pogledati sve osobe kojima ste zabranili slanje poruka, poziva na isprobavanje aplikacija… Ako je potrebno na isti način možete odblokirati i bilo koju od navedenih stavki.