Kako napuniti bateriju laptopa bez punjača

Kako napuniti bateriju laptopa bez punjača


Pokvario vam se punjač od laptopa, a ne znate kako napuniti bateriju? Donosimo nekoliko savjeta što napraviti ako ste se našli u sličnoj situaciji.

Najprije provjerite kabel punjača, nije rijetkost da se samo radi o prekidu kontakta koji se jednostavno rješava u samo nekoliko minuta.

Drugo rješenje je kupovina novog punjača. Rezervni punjači mogu se kupiti u gotovo svakoj trgovini koja prodaje elektroničku opremu, a može se pronaći čak i u većim supermarketima. Prilikom kupovine zamjenskog punjača obavezno obratite pozornost da li je podržan vaš model laptopa. Cijena zamjenskih punjača se kreće od 150 kuna pa na više.

Proizvođači u većini slučajeva ugrađuju iste utore u razne modele laptopa, pa ako trenutno niste u mogućnosti kupiti punjač probajte kontaktirati nekog poznanika koji ima laptop isto proizvođača. Jedna od solucija je nabavka rabljenog originalnog punjača putem raznih oglasnika. Na tržištu su se pojavili razni prijenosni punjači (Power bankovi) koji imaju mogućnost punjenja prijenosnika, pa ukoliko često boravite izvan dosega utičnice dobro razmislite i o ovoj soluciji.