Kako na iPhoneu prebaciti kontakte na SIM karticu

Kako na iPhoneu prebaciti kontakte na SIM karticu


Mnogi se pitaju kako sa iPhonea prebaciti postojeće kontakte iz imenika na SIM karticu. Objasnit ćemo vam kako prebaciti kontakte ako prelazite s iPhonea na Android.

Odmah na početku treba napomenuti da nije moguće direktno prebaciti kontakte s memorije iPhonea na SIM. Razlog je jednostavan. Prilikom unosa imena u imeniku memorije telefona pod jednim imenom moguće je unijeti više telefonskih brojeva i mail adresa, a s obzirom na memoriju SIM kartice tu količinu podataka nije moguće kopirati na nju.

No ne brinite, postoji jednostavan način kako možete sačuvati sve brojeve iz telefonskog imenika i presnimiti ih na novi smartphone. Sve što trebate napraviti je prijaviti se sa Gmail korisničkim računom na iPhone  i napraviti sljedeće korake:

  • Na iPhoneu odaberite Settings (Postavke)
  • Odaberite Mail, Contacts, Calendars i označite Add Account odaberite Google.
  • Unesite svoj email i loznku.
  • Nakon što ste unijeli svoj mail i lozinku kliknite na Next (Dalje)
  • Uključite “Contacts” on. Ukoliko vam se pojavi poruka možete izabrati želite li izbrisati ili sačuvati postojeće brojeve koji se već nalaze na vašem Gmail računu.
  • Odaberite Save.

Da bi započeli sinkronizaciju, otvorite aplikaciju s kontaktima i pričekajte nekoliko sekundi da se brojevi presnime na Gmail račun.

Nakon što je sinkronizacija završena prebacite SIM karticu u novi mobitel, prijavite se na isti Gmail račun na kojem ste ranije napravili sinkronizaciju kontakata i u postavkama novog uređaja odaberite sinkronizaciju kontakta s Gmaila.