Kako na Facebooku sakriti profil – zaštita privatnosti

Kako na Facebooku sakriti profil – zaštita privatnosti


Zanima vas kako se može sakriti profil na Facebooku od osoba koje vam nisu prijatelji ili od prikazivanja na Google tražilici? U članku donosimo način kako zaštititi privatnost.

Globalno popularna društvena mreža Facebook često se kritizira zbog loše zaštite privatnosti korisnika. Upravo iz tog razloga postoje opcije koje možete uključiti kako bi zaštitili svoj profil od korisnika koji vam nisu prijatelji ili od prikazivanja na tražilicama.

Mnogi korisnici često na svoj Facebook profil postavljaju fotografije ili postove koji im u nekom trenutku mogu raditi probleme.

Naime, dobro je poznato da svaki poslodavac prije zapošljavanja radnika provjeri osobu upisujući njezino ime u tražilicu ili pregledavajući profile na društvenim mrežama.

Već nakon nekoliko minuta potrage može se steći dojam u osobi upravo iz njezinih postova ili fotografija koje postavlja na društvenim mrežama.

Ukoliko se ne želite odreći komfora društvenih mreža, ali istodobno ne želite da baš svatko može vidjeti vaše postove potrebno je u postavkama Facebooku podesiti opcije tko se može vidjeti vaše postove i fotografije.

Da bi to napravili prijavite se na svoj Facebook korisnički račun zatim otvorite Settings (Postavke) >> Privacy (Privatnost) >> Who can see my stuff? (Tko može vidjeti moje objave) >> Friends (Prijatelji). Ako želite izuzeti određene prijatelje s popisa da im se prikazuju vaši postovi odaberite Friends except… (Prijatelji osim…) i označite ljude s popisa s kojima ne želite dijeliti postove.

Posljednja opcija Only me blokirat će vaš postove prema svim prijateljima i oni će biti vidljivi samo vama.

U polju Who can look me up? (Tko me može tražiti) pod opcijom Do you want search engines outside of Facebook to link to your profile? (Želite li da se pretraživači izvan Facebooka povezuju na vaš profil?) odaberite No (Ne).