Kako instalirati Viber na Android

Kako instalirati Viber na Android


Želite instalirati Viber aplikaciju na svoj Android pametni telefon, a ne znate kako se to radi? Donosimo vodič s jednostavnim objašnjenjem kako instalirati Viber na Android.

IM aplikacije poput Vibera i WhatsAppa posljednjih su godina gotovo u potpunosti istisnule slanje klasičnih SMS poruka.

Razlog za to leži u njihovoj jednostavnosti korištenja, ali i činjenici da se mogu koristiti besplatno. Da bi mogli slati i primati poruke putem Vibera ne trebate imati kuna na računu, dovoljan je pristup internetu i aplikacija je spremna za korištenje.

Mnogi korisnici koji prvi puta koriste pametni telefon imaju problema s instaliranjem i podešavanjem aplikacija, a ako spadate među navedene u nastavku ćemo vam pomoći s instaliranjem Vibera.

Prije svega da bi mogli preuzeti aplikaciju sa Google Play trgovine potrebno je imati Gmail račun.

Vodič: Kako napraviti Google račun za Android

Nakon što ste napravili Google račun otvorite Google Play store aplikaciju i u tražilicu utipkajte Viber.

Na popisu će se na prvom mjestu pojaviti Viber, odaberite instaliraj opciju i pričekajte da se aplikacija preuzme na uređaj i instalira.

Potražite Viber na popisu instaliranih aplikacija i pokrenite ga. Za podešavanje i korištenje aplikacije uređaj treba imati pristup internetu bilo putem Wi-Fi mreže ili podatkovnog prometa.

U prvom koraku aplikacija će vas tražiti unos broja kako bi se aktivirala. Unesite točan broj koji koristite u aparatu jer će se on vezati za vaš korisnički račun. Za nekoliko trenutaka dobit ćete na SMS kod s kojim možete aktivirati Viber.

Aplikacija će vas tražiti pristup imeniku, potvrdite ovu radnju kako bi mogli vidjeti osobe iz vašeg imenika koje koriste Viber.

U aplikaciji odaberite ikonu kontakti i uz imena osoba koje imaju instaliranu aplikaciju bit će vidljiva ljubičasta ikona sa slušalicom, ista kao na ikoni aplikacije i s njima možete započeti razgovor putem Vibera.