Kako aktivirati Nano SIM karticu

Kako aktivirati Nano SIM karticu


Kupili ste novi mobitel s koji ima utor za Nano SIM karticu, a ne posjedujete istu? U nastavku pročitajte što napraviti ako imate Micro SIM karticu, a treba vam Nano SIM.

Postoje tri veličine SIM kartica: Standardne, Micro SIM i Nano SIM. Standardna veličina danas se vrlo rijetko koristi, a moderni smartphonei imaju utore za Micro SIM ili Nano SIM.

Kako bi uštedili na prostoru sve više proizvođača u novim modelima ugrađuju utore za Nano SIM kartice. Radi se o kratici vrlo malih dimenzija koje za razliku od standardnih gotovo uopće nemaju plastični okvir, već se samo sastoje od čipa.

Postupak zamjene standardne i Micro SIM kartice za Nano SIM je vrlo jednostavan. Obratite se operateru čije usluge koristite i zatražite promjenu kartice. Pretplatnici će u većini slučajeva dobiti besplatno novu karticu, a korisnici bonova platiti iznos od oko 20 kuna.

Prodavač će vam dati novu karticu koja će u roku od 24 sata postati aktivna.

Dobra je vijest da većina novih SIM kartica dolazi u sve tri dimenzije pa ako često mijenjate mobitele s različitim SIM utorima možete jednostavno uz pomoć priloženog adaptera izbrati željenu veličinu.