Dijeljenje interneta preko mobitela na Androidu

Dijeljenje interneta preko mobitela na Androidu


Želite aktivirati dijeljenje interneta s Android telefona na laptop ili drugi uređaj, a ne znate kako se to radi? Napravili smo kratki vodič s uputama kako podijeliti internet s Androida.

Jedna od korisnijih opcija koju pružaju Android telefoni je dijeljenje interneta s drugim uređajima gdje telefon postaje bežična pristupna točka na koju se spajaju ostali uređaji.

Dijeljenje interneta vrlo je praktično na mjestima gdje nemate pristup fiksnom internetu poput vikendice. S obzirom da operateri imaju u ponudi razne internet pakete aktivacijom dijeljenja interneta vrlo jednostavno možete povezati sve ukućane online.

Da bi aktivirali dijeljenje interneta na Androidu napravite sljedeće:

Otvorite Postavke (Settings) >> pronađite opciju Personal Hotpsot >> Set up portable hotspot >> unesite naziv uređaja koji će se prikazivati ostalima koji se spajaju i lozinku koju je potrebno unijeti koju će korisnici morati unijeti kako bi se mogli spojiti na vaš uređaj. Vratite se korak prije i aktivirajte dijeljenje interneta.

Samsung Galaxy S4 postavke za dijeljenje interneta:

Otvorite Settings >> Connections >> More networks >> Tethering and portable hotspot >> Configure >> unesite naziv uređaja koji će se prikazivati ostalima koji se spajaju i lozinku koju je potrebno unijeti koju će korisnici morati unijeti kako bi se mogli spojiti na vaš uređaj. Vratite se korak prije i aktivirajte dijeljenje interneta.

Samsung Galaxy S6 postavke za dijeljenje interneta:

Otvorite Settings >> Connections >> Mobile hotspot and tethering >> aktivirajte opciju >> odaberite More >> Configure Mobile Hotspot >> unesite naziv uređaja koji će se prikazivati ostalima koji se spajaju i lozinku koju je potrebno unijeti koju će korisnici morati unijeti kako bi se mogli spojiti na vaš uređaj.

Napomena: Da bi dijeljenje interneta ispravno funkcioniralo uređaj na kojem je uključeno dijeljenje mora imati pristup 3G ili 4G mreži jer o tome ovisi brzina interneta. Prije dijeljenja provjerite koliko paket interneta imate aktiviran kako bi izbjegli dodatne troškove.